keskiviikkona, lokakuuta 21, 2009

Uusia neuleohjeita

Kivaa, uusi Ullaneule on ilmestynyt: http://www.ullaneule.net/0309/index.html
Kivan näkösiä juttuja tuolla oli, katsotaan, päätyykö joku puikoille asti.

Vilpsu on pari päivää kärttänyt uudelle Baby Born -nukelleen kestovaippaa. Eilen illalla sen ehdin sen surauttaa (laitan kuvan myöhemmin). Kaavana käytin Wee Wekan nukenvaippakaavaa:
http://www.thenappynetwork.org.nz/images/Wee%20Weka%20Doll.pdf. Just sopiva tuli! Tosin vähän venähti etusiivekkeet, kun tuon sisätaskun sisäpinta on joustofroteeta ja ulkopinta trikoota - ilman mitään vahvikkeita. Imupötköön ompelin pari kerrosta froteeta - pitäähän nukellakin olla taskuvaippa, kun kerran Vilpsulla itselläkin niitä käytetään (ja Möhö-vauvalla tullaan käyttämään).

Mistähän löytyisi vaatekaavoja tuolle nukelle?

Edellisen viestin hanskat ovat osoittuneet käytössä ihan hyviksi. Vähän se hanskojen kapeus häiritsee ja seuraavaan prototyyppiin pitääkin tehdä leveämpi kämmenosa ja laittaa kuminauha selkämykseen, jotta pysyvät paremmin paikoillaan. Hattu on saanut kovasti kehuja kaikilta :), hatusta tulikin kertaheitolla niin sopiva, ettei tarvinnut muokata yhtään.

Tänään napsuttelin Sampsukalta ihan liian ison tilauksen, vaikka olin jo itselleni ja Miähelle luvannut, ettei kankaita vähään aikaan hamstrata. Täytyy siis sanoa (jos tuo jotain kysyy), että sieltä noi kankaat löytyi vanhoista varastoista - kuten hanskojen ja hatun retrokukka-PUL:kin ;). Ja oikeasti se vaippapala siis tarttui mukaan edellislauantain kestovaippojen ompelukurssilta.

1 kommentti:

Annika kirjoitti...

Sähän olet ehtinyt vaikka mitä, multa on tainnut pari postausta jäädä välistä. Mä olen tosta pul kankaasta miettinyt, että mitä siitä vois tehdä.. Hienot hanskat ja hatun olit tehnyt! Kerrohan sitten miten toimii käytössä.. Just jossain näin nukenvaateohjeitakin, mutten tietenkään yhtään muista missä.