maanantaina, lokakuuta 19, 2009

Hattu ja hanskat

Mitkään kaupan hanskoista eivät oikein tunnu istuvan meidän pikkuneidin käsiin. Siispä ompelemaan itse paremmat!

Ensimmäistä kertaa taisin ihan itse piirtää myös kaavat - tokikin niitä jouduttiin muokkaamaan matkan varrella, mutta nytpä ovat valmiina seuraavia varten. Pitää vaan muistaa seuraavan kerran tehdä aavistuksen leveämmät tuolta alakämmenen kohdalta. Ihan hyvin nuo nytkin mahtuvat, mutta pukeminen voisi olla vähän helpompaa, jos tilaa olisi kämmenelle enemmän.

Päälikankaana kukka-PUL, sisässä yksi kerros suht paksua fleeceä ja varressa punaista resoria ihan vaan tuosta paikallisesta kangaskaupasta.
Vilpsu tykästyi kovasti uusiin hanskoihinsa. Toivottavasti noilla pysyy hiekkalapio paremmin käsissä kuin niillä kaupan aivan liian isoilla, vaikkakin kokoa 0 olevilla.Neiti tilasi heti toisetkin hanskat apina-PUL:sta, mutta kokeillaan nyt ensin, miten nämä toimivat käytännössä. "Apina odottaa kaapissa", kuten Vilpsu sanoo :)

Illalla sormet syyhysivät vielä hattua noille hanskoille kaveriksi. Sopivasti siitä kukka-PUL -vaippapalasta olikin vielä hatullisen verran jäljellä.

Kaava syntyi Kimperi-pipon ja Vilpsulle hyvin istuvan Made By Riinan pipon yhdistelmästä. Päälikankaana tosiaan se PUL ja vuorena samaa paksuhkoa fleeceä kuin hanskoissa, korvien kohdalla kaksinkertaisena. Nauhat sain tähän hätään mun remppahousuista, eli ikivanhoista tuulipuvunhousuista, jotka odottavat pääsyään kaatopaikalle. Ruskea naru olis ollu kivemman näköstä, mutta kun nyt ei löytyny kuin mustaa.


Oi, miten oliskin tehnyt mieli kokeilla hattua jo Vilpsulle illalla, muttei sentään niin paljon, että olisin tytön herättänyt. Täytyy siis kokeilla tänään ja muokata istuvuutta tarvittaessa.
Tuo kukkakangas sopii loistavasti Vilpsun puna-harmaiden haalareiden kanssa.

1 kommentti:

Usi kirjoitti...

Vastavierailulla:) Aivan yli hyvä idea tehdä pul jämistä hanskat,tätä täytyy kans kokeilla!:)