torstaina, elokuuta 25, 2011

Syksy se tulla jollottaa

Syksy se tulla jollottaa ja SNY on käynnistynyt. Ihanaihana parini on lähestynyt minua jo monesti. Olen saanut sähköpostia ja ihan oikean kortin (josta kuva myöhemmin). Olipa virkistävää saada postista muutakin kuin laskuja.

SNY:lleni tiedoksi: valitettavasti syksyn satoa ei ole juurikaan säilötty. Mansikoita on pakkanen pullollaan, mutta ne taitaa olla enemmän kesän satoa. Herukoita löytyy myös, mutta ne ovat viime vuotisia, kun äitini "vähän" yliampui edellisvuonna määrissä ja triplasi tilaukseni. Mustikkametsään en täällä osaa mennä ja puolukoita emme juuri käytä. Iloisessa Itä-Suomessa mökillä lomaillessamme huomasin kyllä kaipaavani kovasti metsään, kävimme esikoisen kanssa poimimassa sekä vadelmia että mustikoita harva se päivä viikon ajan. Täällä Länsi-Suomessa taitaa mustikka-aika olla jo ohi ja edelleen suht tuntemattomalla paikkakunnalla en oikein mustikkapaikkoja tunne. Pitäisi saada joku paikallisopas ;). Mökillä kävin myös elämäni ensimmäistä kertaa sienimetsässä. Anoppi yritti opettaa minua löytämään metsästä kanttarelleja. Niitä pitäisi kyllä joskus yrittää mennä metsästämään vaikka tuosta lähimetsiköstä lasten kanssa - esikoinen oli muuten paljon parempi löytämään "keltaisia sieniä" kuin minä.

Viikon takaisella mökkireissulla sattui myös ikävä vastoinkäyminen: mies mursi jalkapöydältänsä jonkun luun. Rassu joutuu kulkemaan keppien kanssa ainakin viisi viikkoa - ensimmäinen viikko takana. Se vain tarkoittaa, että olen täysin yksin vastuussa kodin pyörittämisestä, kun ei mies oikein pysty mitään tekemään, kun jalalle ei saa laittaa yhtään painoa. Jo muutenkin hitaasti edennyt pihan rakennus pysähtyi kyllä nyt kokonaan. Harmittaa.

Jotain on taas valmistunutkin, mutta kuvaamatta.

Tässä sentään jotain: mökillä aivan parhaiksi mahdollisiksi mökkitossuiksi osoittautuneet "non-felted slippersit" (kyjy#15), jotka valmistautuivat jo jokunenkin viikko takaperin.Malli: Non-felted Slippers (rav link)
Lanka: Sirdar Big Softie ruskea (64 g) old rosa (43 g)
Puikot: 5 mm

Lanka oli kamalaa neuloa noin pienillä puikoilla, se valitettavasti vähän näkyy jäljessä. Ihanat jalassa kuitenkin. Ihan parhaat! Anoppikin ihasteli ja antoi siis joululahjavinkin ;).

Petauspatjan alla on vihdoin stripe study pingottumassa... :). Siitä tuli aika ihana!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kauniit tossut! Kiva, että postikortti pääsi perille. Tehdään tästä yhdessä kiva Syksy-SNY!