lauantaina, tammikuuta 30, 2010

Pienelle peitto

Kaapista löytyi kerä hahtuvaa ja 10 puikot - tosin 20 senttisinä. Sormetkaan eivät ole enää niin turpeat, joten äkkiä hyödyntämään se hetki ja kutomaan vauvalle peitto. Isolle siskolle Miähen famo teki vastaavan, mutta ei pysty enää kutomaan, kun kädet ovat niin huonossa kunnossa, joten otin famon teoksesta mallia ja tikuttelin samanlaisen (famolla tosin oli ohuempaa lankaa käytössä).

Insinööri ei lannistu, jossei kaapista löydy sopivan mittaisia puikkoja. Teippiä avuksi ja hyvin toimivat, jatketun malliset tikut, sain aikaan. Ei noilla ehkä mitään hankalampaa olisi tehnyt, mutta tuommoiseen pienehköön ainaoikein neuleeseen toimivat ihan hyvin.

Lankana Mantin maailmasta ostettu kaksinkertainen hahtuvavilla
Malli tuommoinen nurkasta kudottu neliö, johon lisättiin silmukka aina rivin aluksi - ja vastaavasti sopivan koon saavutettua kavennettiin yksi pois.
Peiton koko on noin 60 x 60 senttiä, venynee jonkin verran käytössä.
Hahtuvaa kului n. 150 g
Puikot 10

Eiköhän tuo päällä kelpaa kotiutua synnäriltä.

Villahaalarista puuttuu vielä resorit, mutten sekin on valmis, mutta en jaksanut yksi yö vaihtaa lankoja koneeseen. Josko tänä yönä sekin valmiiksi? Laskettuun aikaanhan on toki vielä viikko aikaa, joten ehtiihän tässä ;).

Ei kommentteja: