tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Eilisiä ompeluksia

Mun huivia on tehty ehkä jo hurjat 20 senttiä :P. Ehkä mä sen ens syksyksi saan valmiiksi. Mä en oo mikään maailman nopein neuloja ja kun ei tota aikaakaan aina ihan hirveesti oo *seliseliseli*.


Jotain muuta oon puuhaillut kuitenkin eilen.


Tästä tulee vielä joku kaunis päivä (ehkä tällä vielä tällä viikolla?) keittiön verhokappa. Eilen tuon n. 8 m yläkaistaleen siksakkasin ja silitin purjerengasvahvikekankaaseen (ei hajuakaan tuon oikeasta nimestä) kiinni. Aika homma oli jo tuossakin, kun tosiaan metrejä on aika monta. Tänään jos saisi rengastusta alkuun. Miäskin on omassa hommassaan, eli verhotangon vaihtamisessa vasta suunnitteluasteella, joten ei hirveä kiirus näiden verhojen kanssaa. Hyvin on pärjätty marraskuusta lähtien ilmankin.Kun eilen en tuota verhoa jaksanut valmiiksi asti ommella, niin päätin tehdä pikaisesti Vilpsulle kerhotossut tänpäiväseen muskariin - saisi edes jotain valmista aikaan. Ohjeen sovelsin Marian ateljeesta käyttäen tätä apuna. Mulla oli laatikossa joitain nahanpaloja, jotka on tarttuneet mukaan palasäkistä, joten mitään maailman kauneimpia tossuja en haaveillut tekeväni, kunhan testasin, minkälaista on ommella nahkaa.


Puoli tuntia ja eka tossu oli valmis! Ei tosiaan mikään maailman kaunein, mutta eiköhän tuo asiansa aja. Nahan ompelu ei ollut laisinkaan hankalaa!
Toinen puoli tuntia, tai ehkä tunti - tai puolitoista ja saldona tämä.
Neljä katkennutta/vääntynyttä neulaa, suunnaton ärsytys ja etukappaleesta vain noin 10 senttiä ommeltuna. Ja kaikki nuo neulatuhot tapahtuivat siis tuon 10 sentin matkalla. Missä vika? En tiedä. Kun tuon toisen tossun ompelu onnistui kuitenkin niin helposti. Olkoot :P. Ehkä teen seuraavat tossut jostain kankaasta ja vain pohjat nahasta, kuten Marian ateljeessa oli tehty.

Ei kommentteja: