tiistaina, marraskuuta 03, 2009

Pipoja

Anteeksi hiljainen päivitystahti, on vaan ollut niin kova kiirus, etten ole ehtinyt kuvaamaan tai koneelle. Vilpsu oli sairaana pari päivää ja minä olen ollut reissussa. Miäs on rakentanut takaterassia illat, eli minä olen ollut "yksinhuoltajana".


SNY:n lokakuun lähetyksen Silke Alpaca ehti jo puikoille ja pipoksi (tässä äitin pipon mallina tosin Vilpsu, lisäsin kuvan oton jälkeen vielä yhden hippakerroksen, jotta mahtuu paremmin omaan päähän). Ihanan pehmeä ja lämmin pipo. Mallikin on kiva! Täytyy tilata tuota lankaa lisää ja tehdä kaveriksi kaulahuivi.

Ohje: Ulla 03/09 Hippamyssy

Lanka: Drops Silke Alpaca, lankaa kului n. 1,5 kerää


Turun Osaava Nainen -messuilta hamstraamani Purot päätyivät Miähen päähän (tässä mallina taas minä). Novitan osastolta tuli hamstrattua Puron lisäksi aika lailla Rose Mohairia - ja parista askarteluliikkeestä taas vaikka ja mitä.

Niin ihana tuo Jacques Cousteau -pipo on malliltaan, että täytyy tehdä vielä Miähelle yksi punainen ja itselle vaikka noista kaappiin hamstratuista Puroista yksi kevättalven ulkoiluja varten. Vähän turhan paljon tähän pipoon tuli silmukoita ympärykseen, mutta pysyy tuo silti päässä ja tuntuu kevyeltä.

Ohje: Punaisen sydämen torppa, Jacques Cousteau -pipo

Lanka: Novita Puro, Ruska, lankaa kului n. 1,5 kerää


Tässä vielä retrokukkaPUL-hattu käyttäjän päässä.Oikein hyvin on hattu toiminut, pieni pää on pysynyt lämpöisenä ja korvatkin suojassa.

Hanskoihin täytyy tehdä pieni parannus, kun eivät oikein aina meinaa pysyä käsissä. Seuraaviin teen leveämmän selkämyksen ja laitan siihen kuminauhan, kämmenpuolelta malli saa pysyä samana. Kangas tuntuu kestävän hiekkalaatikkokulutusta hyvin ja hanskat ovat kuitenkin olleet valmistumisensa jälkeen joka päivä käytössä. Sormetkin ovat ainakin näillä keleillä pysyneet hyvin lämpöisinä.

Nyt puikoille on hypännyt joululahjoja ;). Ompelukoneella pitäisi surauttaa kissalle uudet näyttelyverhot ja ehkä myös joitain joululahjoja... Pitää vaan saada ompeluhuone siivottua ensin niin, että sinne mahtuu sisään. Joulukorttienkin teko on aloitettu Vilpsun kanssa. Eilen hain postista Sampsukalta tulleen paketillisen, joka sisälsi mm. lisää tuota retrokukkaPUL:ia (ainakin seuraavat hanskat), merinovillainterlockia ja velouria. Vielä, kun joskus ehtis surauttelemaan!

4 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Hienoja pipoja olet tehnyt :) Purolanka on kyllä ihanaa, kunpa itsekkin osaisin pipoja tehdä, hmm ja olisin hiukan nopeampi kutomaan..

Heidi kirjoitti...

Ansku, osaathan sä neuloa! Oon nähny sun tekemiä villiksiä. Pipot on vielä nopeempia neuloa kuin villikset, joten ei muuta kuin kokeileen ;). Puro oli muuten todella miellyttävää neulottavaa: juoksi kivasti puikoilla, eikä kiertynyt, katkeillut tms. vaikka vähän sitä välillä kävi sekä Vilpsu että Myy kiskomassa.

Tundra kirjoitti...

Puropipo, munkin on saatava tällainen! Montako silmukkaa sulla oli? Ja mitkä puikot?

Heidi kirjoitti...

Oi, anteeksi Tundra, olen unohtanut vastata. Tein Puropipon 4,5 puikoilla ja silmukoita oli sen naisten koon mukaan, olisko ollut 120...? - väljä tuli mulle, mutta Miähelle passeli.