tiistaina, elokuuta 19, 2008

Ensimmäinen taskuvaippa

Tänään sen tein: ihan ensimmäisen taskuvaippani. Materiaalina mangon värinen PUL br ja mikrofleece. Huomenna pitää testata, miten se pitää. Jos ei pidä, niin sitten kokeilen rummuttamista.


Muutaman uuden asiankin opin jo tässä vaiheessa:
- PUL ja mikrofleece venyvät eri tavalla => vois olla järkevää leikata mikrofleece sentin pienemmäksi
- Ompelu sujuu paljon paremmin, jos PUL on alla ja mikrofleece päällä. Jos toisinpäin, niin PUL venyy ja alkaa kinnaamaan
- saumanvaroille voi olla enemmän tarvetta kuin noissa college/trikoo-sisävaipoissa, koska materiaalit tosiaan venyvät eri tavalla ja liikkuvat polkimen alla.

Parit imutkin pitäisi ommella. Tänään ehdin ne leikata, mutta ompelu jäi, kun meidän pikkuneiti halusi niin kauheesti treenata uutta taitoaan: nousemista tukea vasten.

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Hyvin toimii vaippa ainakin parin tunnin koekäytön perusteella!

Katereen kirjoitti...

Hienoa päästä seuraamaan teidän vaippaprojektia! Tuo taskuvaippa on todella hieno! Oletko muuten laskenut mitä itse tehdylle taskuvaipalle tulee hintaa, kun sen tekee noista "hienoista" materiaaleista?

Anna kirjoitti...

Hieno vaippa :D Olen kade tuosta taidosta, niin kade!

Heidi kirjoitti...

Hei, kiva, kun ootte käyneet.

Anna, mä oon edelleen kovasti sitä mieltä, että kuka tahansa osaa tehdä melkein mitä vaan, kun oikein kovasti yrittää! Tartu puikkoihin tai ompelukoneeseen vaan :)

Katereen, en ole laskenut itse tehdyn vaipan hintaa. Voiskin joku päivä tehdä vähän laskelmia... Mä tosin teen yleensä kirppari-/palalaarikankaista, jolloin hintaa ei tule ihan niin kovasti.

Mä oon kyllä niin tosi tyytyväinen tohon ekaan taskuuni. Ei falskannu tänäänkään yhtään, vaikka tais olla melkein neljä tuntia päällä! Imuina oli itse tehty, mumman vanhoista perintöfrotee- sekä puuvillapyyhkeistä tehty imu sekä bambua.