keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Kevättä päällä

Pitkästä aikaa, nyt kahden tytön äitinä, ehdin istahtaa koneen ääreen sen verran, että saan päivitettyä blogia.

Meille siis syntyi pieni tyttö Runebergin päivänä. Tyttö on ihana ja suloinen ja rauhallinen, hyvin nukkuvaa mallia - juuri sellainen kuin tilattiin. Aika on kulunut hujauksessa. Nyt tuo pieni on jo 3 kk ikäinen, eikä mikään pikkupikkuvauva enää. Jos joku kysyy minulta, mitä olen kolmen kuukauden aikana tehnyt, en edes muista. Aika vaan on kulunut kuin siivillä.

Jotain on sentään saatu ompelukoneella ja puikoillakin aikaiseksi, kaikesta vain ei ole kuvia.

Isompi neiti tarvitsi uuden kevät-/kesätakin, joten semmoinen "surautettiin" yhdessä. Nämä yhteiset "surautushetket" tuntuvat olevan Vilpsulle hyvin tärkeitä, neiti auttaa nuppineulojen kanssa laittamalla ne takaisin laatikkoon sitä mukaa, kun niitä annan.


Takki on tehty Elsebeth Gyntherin Ompele lapselle kirjan kaavalla, koko on 3 vuotiaalle (n. 98), vähän lyhensin kaavaa, muuten tuntui olevan just hyvä. Kankaana on kirppislöytö-lakana, vuorena vaaleanpunainen fleece.

Hoitopaikan valokuvaan surautettiin myös yhdessä uudet vaatteet.


Tunika on Phoenix velvetontunika Ottobrestä 6/2009. Kangas ihan vaan trikoota paikallisen kangaskaupan palalaarista. Sieltä siis sittenkin voi löytää jotain soveliasta kangasta! Hiukkasen turhan leveä malli meidän tytölle, muuten ihan kiva. Kaikki ompeleet ei ehkä päivänvaloa kestä, kun tuli aamuyöstä ommeltua.

Housut on ruusunnuppu legginsit Ottobrestä 1/2010. Kankaana joku ikivanha kaapista löytynyt omenanvihreä joustofrotee. Housuista tuli niin kivat, että tommosia vois tehdä lisääkin.

Lisäksi on tullut ommeltua kissoille (meille muutti toinenkin kissa) näyttelyverhoja ja kuljetusboksin lämmikkeitä yms. sälää. Itse kärsin kasvohermohalvauksesta synnytyksen jälkeen. Kilisyttelin puikoilla itselleni korkean kaulurin estämään taudin uusimista. Näistä ei valitettavasti ole kuvia.

1 kommentti:

Annika kirjoitti...

Ihana takki siitä tulikin! Kivoilta näyttää myös nuo muutkin :)